Posted on Leave a comment

Kostnad för att anlita flyttfirma 

Det är flertal faktorer som påverkar hur mycket det kostar att anlita en flyttfirma. Trots att det vore smidigt att kunna få ett snabbt pris är det inte riktigt så enkelt. Följande faktorer påverkar hur mycket du behöver betala för att få hjälp av en flyttfirma under flytten. 

  1. Hur stort bohag du har

Storleken på ditt bohag påverkar självklart hur tidskrävande och ansträngande flytten blir att genomföra och därmed hur mycket du behöver betala för flytthjälp. För att undvika tillkommande kostnader är det bra om du är så tydlig som möjligt med din flyttfirma från början. Berätta hur stort bohag du har för att få en rättvisande offert och ett uppskattat pris som är rimligt i förhållande till ditt bohag. 

  1. Timpriset påverkar slutkostnaden

De flesta flyttfirmorna fakturerar sina kunder per timme. Vilket timpris du betalar tillsammans med tiden flytten tar att utföra avgör till stor del vad slutkostnaden för flytthjälpen landar på, hör med flyttfirma stockholm – Om du betalar ett timpris för din flytthjälp är det viktigt att du avtalar om ett maxtak som inte får överstigas. Annars är risken stor för att tiden rinner iväg och flyttfirman kanske medvetet drar ut på tiden. 

  1. Placering och tidpunkt för flytten

Var du ska flytta till och från samt tidpunkt för flytten kan även påverka kostnaden för flyttfirman. Det brukar vara dyrare att anlita professionell flytthjälp i storstäder i jämförelse med mindre städer. Om du ska flytta under en helg eller under högtider kan du även räkna med att priset stiger rejält. 

  1. Krav på din flyttfirma

När du anlitar en flyttfirma är det vissa saker du bör kräva att få med på köpet. Bland annat bör du kräva att de har försäkring. Be om deras försäkringsuppgifter om du känner dig osäker så kan du själv kontrollera att försäkringen är giltig. 

  1. Tydlighet minimerar konflikter

Om du har några särskilda behov och otympliga ägodelar får du räkna med att du får betala för det. De flesta flyttfirmor ställer upp på att flytta pianon, kassaskåp och andra tunga saker till en extra kostnad. Om du har några otympliga och tunga ägodelar bör du informera din flyttfirma om detta i god tid innan flytten. Om du inte är fullkomligt ärlig kommer flyttfirman lägga på en extra kostnad för det extra arbete det innebär att flytta dessa saker. Den kostnaden kan till och med bli större än om du hade varit ärlig från början. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.