En lättare vardag!

Vi är en stor familj som består av fyra barn i åldern 6, 9, 11, 15 och två vuxna. Vi har stort hus och stor trädgård som behöver skötas, och med två egna företag i familjen blir det mycket jobb och lite tid över för städning och trädgård. Det blir många gånger tjat och tjafs över de här sysslorna och vem som ska göra vad! Ibland känns det som vi lever i ett enda stort kaos. En väninna till mig har en städhjälp som kommer en gång i veckan, vilket hon är väldigt nöjd med. Jag och min man diskuterade detta och kom fram till att det var det bästa för att slippa alla bråk och kanske få lite mer tid till lite kvalitets tid för familj, vänner, släkt och sig själv.

Välja städhjälp

Hur väljer man? Jag kunde göra det lätt för mig och anlita min väninnas städhjälp, men jag tittade gärna själv på några andra alternativ, vilka olika slags tjänster man kan välja och vilka prisklasser det handlar om. Jag vill
att städhjälpen kan stå tillhanda med några specialuppdrag, som ugnsrengöring tvätt/strykning, förbereda lättare måltid, fönsterputs och fixa lite i trädgården. Till sist hittar jag en städhjälp som verkar kunna hjälpa till med det mesta.
Så vi bestämmer en dag för provstädning, när dem kommer får jag papper
att fylla i om hur ofta, hur många timmar och vilka tjänster jag önskar.
Jag får även skriva i vilka rengöringsmedel som jag önskar ska användas.

Vad gör städhjälpen hemma?

Jag har valt att städhjälpen kommer en gång i veckan och är hos oss i fyra timmar varje gång. Då blir hela huset städat, dammsuget, torkade golv, skurade toaletter och badrum och dammtorkat. Varannan gång tar dem tag
i tvätt/strykning, samt lite blom och växtskötsel. Jag spontan bokar ibland städning inför ett kalas eller middags bjudning. Samma sak med fönsterputs och trädgårdsskötsel. Känns otroligt skönt att vi tog detta beslut att skaffa hjälp, det är betydligt mycket lugnare i familjen nu och vi kan göra roligare saker nu av vår lediga tid. Så nu mer har jag fått underbar egen tid som jag längtat och drömt om länge, nu kan jag gå på mina yogapass, jag kan sitta i lugn och ro och läsa, har tagit upp måleriet igen som har legat undan gömt i många år. Så kosta vad det kosta vill, livet är härligt igen!!