Posted on Leave a comment

Tips för dig som funderar på städhjälp 

Förr i tiden, då mammorna var hemmafruar och skötte hushållet fanns det mer tid över till annat, familjerna klarade sig oftast på en lön och hade inte samma krav som i dag. Nu är det vanligt att båda föräldrarna jobbar, ofta heltid. Barnen går på förskolan hela dagarna, när alla kommit hem efter en lång dag, är det mat, fritidsaktiviteter och nattning av barnen som gäller, städning orkas oftast inte med förrän på helgerna. Men hur roligt är det att städa och tvätta på helgerna när du vill vara med familjen och hitta på roliga saker som inte hinns under veckorna. Det finns därför flera olika städfirmor som hjälper till att städa i ditt hem för en inte alltför dyr kostnad. Om du räknar på tid, pengar och vad du kan göra tillsammans med familjen, ska du se att det säkert är värt att anlita en städfirma. Tänk att komma hem till ett välstädat hem som luktar rent och gott, och familjen istället kan njuta av varandra, spela roliga spel, se filmer med mera – bäst att anlita flyttstäd malmö. 

När du har bestämt dig för städhjälp 

Du och familjen diskuterar städhjälp och kommer fram till att det finns pengar till det och att det vore en stor lättnad att inte behöva städa på helgerna. Du vet att du får RUT-avdrag, men bör kolla upp vad de olika städfirmorna erbjuder. Det bästa sättet för att ta reda på det är att googla på nätet. Först bör du ta reda på vilka städfirmor som finns i närheten av din stad, sedan vad de utför för städning och priset på det. Vissa städfirmor erbjuder mer städhjälp än andra, till exempel kan fönstertvätt kosta extra, detta är viktigt att kolla upp. En annan sak är att du måste bestämma dig för hur ofta du vill ha städhjälp, och det vanligaste är en gång i veckan, varannan vecka eller en gång i månaden. Du bör även kolla upp referenser, kanske du känner någon som kan tipsa dig om en städfirma de anlitat, titta också på betyg som finns på nätet. 

Vad räknas som städning? 

De allra flesta städfirmor brukar dammsuga, mattor, golv och stoppade möbler. De våttorkar golven, torkar av dörrhandtag, lister och fönsterbrädor. I köket rengörs alla köksytor utvändigt, skåpet under diskbänken rengörs invändigt och så även mikrovågsugnen. I badrummen rengörs dusch eller badkar, toalett och handfat. Kakelväggar och speglar torkas av. När du hittat några städfirmor som verkar bra, kontaktar du dem för en offert, när de svarat är det bra att du träffar en representant för den firma du tycker verkar bäst, då kan ni diskutera vad du vill ha hjälp med och vad som ingår i deras städning. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.