Posted on Leave a comment

Att anlita en flyttfirma 

En flyttfirma hjälper till vid flytt av privatbostäder, företag och annat. Det finns flera fördelar med att anlita en flyttfirma. Inte minst slipper man själv bära möbler, kartonger med mera. Har flyttfirman andra tjänster som flyttstädning eller packning behöver du inte heller göra de sakerna. Då kan du helt och hållet koncentrera dig på allt annat som hör flytten till. Men vad är bra att tänka på när du ska anlita en flyttfirma? 

Var ute i god tid 

Ibland planerar man sin flytt in i minsta detalj, men så plötsligt inser man att flyttfirman man vill anlita inte kan utföra flytten. Man har helt enkelt inte varit ute i tillräckligt god tid. Det är inte fel att kontakta flyttfirman minst ett par månader innan flytten ska ske. Då hinner firman förbereda sig och vid behov kan de också komma ut och titta på allt som ska flyttas så de vet vilken typ av flyttbilar som behövs.

Vad flyttar firman? 

Om du har föremål som pianon, solarier eller större inomhusväxter kan det vara klokt att fråga flyttfirman om de flyttar sakerna. Vissa firmor har varken möjlighet eller kunskap i att flytta den här typen av föremål och då kan man behöva hitta en annan lösning. 

Välj en försäkrad flyttfirma 

När du ska anlita en flyttfirma bör du alltid se till att firman är försäkrad. Om så inte är fallet kan det bli svårt att få ersättning om något av dina föremål försvinner eller går sönder under flytten. Be alltid att få se intyg på försäkringar eller kolla med försäkringsbolaget om firmans uppgifter stämmer. 

Vill du ha extratjänster? 

Ibland kan det vara skönt att anlita flera olika typer av tjänster när man ska flytta. Att slippa packa, städa, montera ner möbler och annat kan vara en välsignelse. Om du vill ha sådana typer av tjänster bör du dock fråga flyttfirman i god tid. Det är inte alla flyttfirmor som utför dem, och de kan dessutom behöva bokas innan flytten. Firmans personal kan till exempel inte flyttpacka dina saker samma dag som allt ska transporteras till den nya bostaden. 

Tips innan flyttfirman kommer 

Innan flyttfirman kommer finns det ett par saker du bör tänka på. Ha till exempel i åtanke att kartonger kan hamna lite var som helst i den nya bostaden. Se därför till att packa en låda med sådant du behöver första dagarna, och ta hand om den kartongen själv så du alltid vet var du har den. Gör samma sak med till exempel värdesaker, datorer och annat du är rädd om. 

Om du har barn eller husdjur är det bra att se till så de är någon annan stans när flyttfirman kommer. Barnen och djuren kommer med största sannolikhet att vara i vägen, och det medför att flytten drar ut på tiden. Djur kan också rymma, och ska man flytta långt kan det bli svårt att hitta sitt djur igen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.