Posted on Leave a comment

Anlita flyttfirma – Det bästa alternativet för din flytt 

Det kanske första och största misstaget du kan göra inför en flytt är att börja kontakta vänner, familj och bekanta i hopp om att de ska vilja hjälpa dig. Visst är det många som kanske ställer upp, men om vi ska vara ärliga är det ytterst få som faktiskt tycker det är roligt. Har man fått hjälp med en flytt från släkt och vänner kan det kännas som man står i en evig skuld, eftersom arbetet är väldigt tufft och slitsamt för många, då är det bäst att anlita en flyttfirma i Göteborg så du vet.  

Att flytta tillsammans med människor man känner kan förvisso vara trevligt för den sociala biten, men att flytta är också jobbigt och tungt, speciellt om ni också ska bära möbler själv. Har man inte tillgång till ett eget släp eller lastbil kommer man dessutom att behöva hyra en för att få plats med alla saker som ska vidare till nästa bostad. Att flytta själv kan låta som det billigaste alternativet, men i verkligheten kan det bli en ganska kostsam historia. Genom att anlita en flyttfirma kan du spara dig besväret och få hjälp med allt från packning till transport och bärhjälp, sök bara på “flyttfirmor göteborg“.

 

Tre viktiga tips inför din flytt 

För att din flytt ska gå så smidigt som möjligt är en flyttfirma A och O, men det finns många fler saker som du också kan göra för att spara in tid och pengar. Här nedan listar vi våra tre absolut bästa tips på hur du kan göra flytten mycket smidigare. 

  • En flytt brukar för de allra flesta vara ganska kaotisk och även om man markerar lådor och kartonger är det lätt att saker kommer vilse. Vi rekommenderar därför att du gör en inventering av sakerna som du har. Du behöver inte skriva upp varje liten sked, men skriv åtminstone upp större möbler, mattor, tavlor och lampor och markerar kartonger därefter. Listan kan du sedan återanvända när det är dags att packa upp allting och du vill hitta rätt direkt. 
  • Vänta inte med att anlita en flyttfirma! Det kan kännas som att du är ute i tillräckligt god tid om du bokar två veckor innan, men sanningen är att många flyttfirmor är uppbokade sedan lång tid tillbaka. Så fort du vet vilket datum du ska flytta bör du kontakta en flyttfirma som du vill använda dig av. Det handlar inte bara om att få just det datum du önskar, utan även hinna få en bra prisoffert, rätt storlek på flyttbilen och tillräckligt många anställda som arbetet kräver. 
  • Se till att du kontaktar fler flyttfirmor än endast en. Det är viktigt för att du ska kunna jämföra priserna mot varandra och få bättre pris, men också för att du ska se vad som ingår i tjänsten och vad du faktiskt betalar på. Att be om en offert är i de flesta fall helt kostnadsfritt och du kan till och med använda dig av jämförelsesajter som skickar ut offertförfrågningar åt dig. 
Leave a Reply

Your email address will not be published.