Posted on Leave a comment

Rätt ansiktskräm för en vacker hy 

En bra hudvårdsrutin är a och o för en frisk och vacker hy. Huden i ansiktet är oerhört utsatt för yttre påverkan och exponeras dagligen för smuts. Om du rör dig mycket ute bland avgaser, jobbar inne i torr luft eller svettas mycket så kommer din hud att påverkas. Tänk också på att varje gång du rör vid ditt ansikte så tillför du bakterier. Därför är det mycket viktigt att du tar hand om din hud genom att rengöra och smörja in den varje kväll innan läggdags. 

Om du inte rengör ditt ansikte innan du går och lägger dig så kommer du ta med dig all smuts till din huvudkudde. Där frodas bakterierna som din hud sedan tar upp igen, och detta pågår tills du byter örngott. När så mycket smuts och bakterier samlas på huden får den svårare att andas. Porerna täpps igen och små svarta prickar och finnar uppstår. Så ta för vana att rengöra ditt ansikte varje kväll och köpa ansiktsbehandling. 

Börja med en rengöring som löser upp fett och smuts. Tvätta ordentligt och skölj med rikligt med ljummet vatten. Badda sedan lite ansiktsvatten med en bomullspad för att ta bort ytterligare smutsrester och stänga porerna. Ansiktsvattnet gör också att ansiktskrämen tas upp bättre av huden. 

Ansiktskrämer finns i många olika sorter och prisklasser. När du ska välja en kräm för ditt ansikte så behöver du först ta reda på om du har fet, torr eller blandhy. Blir du lätt oljig i hyn med finnar i pannan och på hakan så har du antagligen en fet hy. En torr hy flagnar lätt och kliar ofta, det kan nästintill kännas som att huden spricker då och då. En blandhy däremot kan vara både och, med både torra och feta partier. 

 

Det är viktigt att du väljer en ansiktskräm för din hudtyp, så att du får så god effekt som möjligt. En fet kräm för torr hud gör ingen bra nytta på en redan fet hy. På samma sätt kan en kräm för fet hud bli alldeles för uttorkande för en redan torr hy. 

Vill du vara extra noggrann ska du använda en ögonkräm för huden runt ögonen. Den är lite tunnare än den övriga huden i ansiktet och därför mycket känsligare. En ögonkräm hjälper till mot svullenhet och begynnande rynkor. Det är viktigt att inte gå för nära ögat, då kan det svida och börja rinna. Föreställ dig att du lägger en femkrona på ditt öga och applicera ögonkrämen på huden runtom. 

Ta för vana att göra denna hudvårdsrutin varje kväll så har du snart en strålande vacker hy! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.