Posted on

Krymp ditt bohag innan du börjar packa

Det finns vissa tillfällen då du kan behöva flytta plötsligt, vilket förstås försvårar planeringsarbetet inför flytten. De flesta av oss har dock veckor, om inte månader, på oss att förbereda oss för den stora flyttdagen. Denna tid bör du förvalta klokt genom att rensa ut gamla kläder, böcker och andra delar av ditt bohag, samt i förväg gå igenom gamla brev och pappersdokument. Färre saker att flytta innebär dessutom att det blir billigare att anlita en flyttfirma och att flytten kan genomföras lite snabbare.

Det kan till en början kännas som en stor och skrämmande uppgift att minska storleken på ditt bohag. Genom att gå igenom en viss typ av föremål åt gången istället för hela rummet, kan arbetet dock kännas lite enklare och mer hanterbart. Skapa ett schema för uppgiften och håll dig till det. På flyttdagen kommer du har betydligt färre kartonger att bära samt färre föremål att packa upp på ditt nya ställe.

Hjälp din flyttfirma och dig själv – märk alla dina saker

Det är tillräckligt svårt som det är att försöka hitta någonting i havet av flyttkartonger. Bespara dig därför onödig frustration genom att ta fram ett märkningssystem som gör det tydligt i vilka rum i din nya bostad som de olika kartongerna ska placeras. Oavsett om du väljer att köpa en etikettmaskin med färdiga etiketter eller skapar egna sådana av en flyttfirma i stockholmslän, bör du räkna med att det kommer krävas cirka 100 etiketter per rum. Detta för flyttfirmor då du bör märka kartongerna på alla fyra sidor samt på ovansidan. Denna märkning underlättar även för din flyttfirma, som med hjälp av etiketterna får reda på vilka saker som hör hemma var.

Om du har barn som är oroliga för att deras favoritsaker ska gå förlorade i samband med flytten, kan du låta dem välja ut en egen tejp med ett unikt mönster som de kan använda för att märka sina viktigaste kartonger. På så sätt kommer även de yngsta barnen enkelt kunna hitta sina saker i röran.