Posted on Leave a comment

Hjälpsamma tips vid badrumsrenovering

Ett fint och fräscht badrum är någonting som de flesta av oss drömmer om att ha och att vilja Renovera badrummet. Vissa som bestämmer sig för att renovera sina hem fokuserar ofta på vardagsrummet, köket eller sovrummet. Det är lätt att glömma bort badrummet. Men genom att lägga lite extra planering och pengar på ditt badrum kommer du snabbt inse att ditt hem känns ännu trevligare än vad det gjorde tidigare.

Det är dock viktigt att du anlitar VVS-installatör och andra hantverkare för att allting ska bli perfekt. Men trots att du har någon annan som utför allt arbete finns det flera beslut du måste fatta.

Checklista – så här går du tillväga vid badrumsrenovering

  • Badrummets storlek – det första du bör göra är att mäta badrummet. Genom att ta reda på hur stor yta det finns kommer det bli lättare att bestämma hur du ska gå vidare.
  • Stilen – vilken stil vill du ha i ditt badrum? Klassiskt, retro, minimalistiskt, romantiskt eller modernt?
  • Behöver du nya rör? – en annan sak som är bra att kolla upp är ifall du bör byta ut alla rör i badrummet. Detta är smidigt att göra samtidigt som resten av renoveringen.
  • Golvvärme – har du råd med golvvärme och är detta något du vill ha?
  • Belysningen – du måste tänka på vilken belysning du vill ha i det nya badrummet.
  • Golvbrunnen – när du renoverar badrum måste du tänka på var golvbrunnen finns. Du måste planera efter denna för att slippa nya rördragningar.
  • Material – vilket material vill du använda dig av? Det finns klinker, våtrumstapet, plastmatta och kakel. Vilket som är bäst beror helt enkelt på vad du tycker bäst om. Skyddet mot fukt är i stort sett detsamma för alla material.
  • Lyx eller budget? – vill du renovera och få ett väldigt lyxigt badrum eller måste du nöja dig med en budgetrenovering? Allting kommer kosta en hel del. Ett tips är att skapa en budget och se hur mycket pengar du har råd att lägga på renoveringen. Begär även offert från VVS-installatör och de hantverkare du behöver anlita.

Anlita rörmokare

När det kommer till vissa arbeten är det viktigt att dessa utförs av behöriga personer. För badrum kan du behöva hjälp från en VVS-installatör, kakelsättare och så vidare. Väljer du att anlita sådana personer rekommenderas det att du gör detta i god tid. Du bör även jämföra olika företag för att hitta det bästa för dig och ditt projekt. Med hjälp av offerter från de olika företagen kommer det bli lättare för dig att göra en jämförelse. Tänk även efter på om det finns några mindre arbeten du klarar att utföra själv. På så sätt kan du spara några kronor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.